Andra uddamålsförlusten i rad

För andra matchen i rad förlorade KIK med uddamålet. Förra gången var det kanske rättvist, men lördageftermiddagens match på Klintevallens fina gräsmatta borde bortalaget ha vunnit. Men slarv i försvarsspelet gjorde att det blev 2-3 i baken.

Under den första halvleken har kanske Klintehamn mer än två riktiga anfall. Men hemmalaget leder ändå med 1-0 i halvtid sen KIK-keepern Mattias Andersson stördes av uppritade niomannalinjer och tog bollen utanför straffområdet. Den därpå följande frisparken placerade Klinte snyggt i krysset.
Under den andra halvleken är matchbilden sig lik, men nu gör de grönsvarta genom Ali Ayman två mål under halvlekens första kvart efter fina assister från Zaid Tahiri. Då ser matchen ut att gå Kappelshamns väg. Men tyvärr medför onödiga defensiva dribblar att Klinte först kvitterar och sedan i matchens sista minut tar ledningen efter en ny väl slagen frispark mot en solbländad bortamålvakt.

Två sena återbud och skador gjorde att laget saknade några viktiga kuggar – det påverkade linjerna i spelet och medförde få för få bra lägen med tanke på KIK:s spelövertag. Dock finns det flera spelare som är värde extra beröm förutom dagens målskytt respektive dagen målpassare. Backarna Hussein Khavari, Khodadad Rahimi och Morteza Karemi var duktiga både offensivt och defensivt. Hamse Omar och Jawid Nasiri får också mer än godkänt för sina insatser.

Nu är det ingen match på två veckor och förhoppningsvis kan skottkapaciteten tränas extra fram till dess.

Div 6 lördag 25 augusti Klintehamns IK-Kappelshamns IK 3-2 (1-0) Klintevallen kl 14.00
Domare Roine Söderlind Publik 40

MV Mattias Andersson – HB Manhal Al Mohamad, Morteza Karemi, MB Hussein Khavari, MB Khodadad Rahimi ©, VB Morteza Karemi – HMF Jean De Dieu Mugisha, MMF Murtaza Hassani, MMF Alami Ayman, VMF Sahky Abbasi – HF Abdul Al Mohamad, VF Zaid Tahiri – Avb Hamse Omar, Jawid Nasiri, Jamal Mamand, Mohamad Abdulkadir
Målen 1-0 6 (frispark); 1-1 AAS (ZT) 48; 1-2 AA (ZT) 59; 2-2 76; 3-2 (frispark); 90
Byten 21 HO in SA ut; 28 JN in AA ut; 30 JM in MAM ut; 34 AA in MuH ut; 46 MuH in AAM ut; 60 MAK in JN ut; 64 AAM in AA ut; 69 SA in MAK ut; 72 MAM in JM ut; 86 AA in SA ut

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.