Härlig revansch mot serieettan

Efter två förluster mot Väskinde blev det tredje gången gillt i hemmamötet på Rävhagen. KIK vann rättvist med 4-3 efter att ha att de grönsvarta lirarna aldrig varit i underläge. Redan efter dryga tio minuter tog Kappelshamn ledningen genom skyttekungen Noor Omar. Men det blev lite onödigt spännande på slutet när Vais gjorde sitt tredje mål några minuter före slutsignalen.

Matchen inleds piggt av KIK och ledningsmålet var logiskt, liksom tvåan när Mehdi Hassanzadeh skickar bollen i nätmaskorna. De rutinerade motståndarna skapar ändå en del farliga chanser och reducerar efter en dryg halvtimmes spel. Åtta minuter in på andra halvlek kvitterar Vais, men Kappelshamn ger svar på tal åtta minuter senare – åter genom Noor. Han gör sitt tredje mål på skottretur med kvarten kvar. Lite slarv gör att KIK:s tvåmålsledning reduceras i matchminut 86, men Kappelshamn lyckas efter det hålla tätt bakåt.
Noor kan inte bara göra – han är en riktigt duktig mittfältare också. Khodadad Rahimi, Hussein Khavari och Jean De Dieu Mugisha rapporteras göra en mycket bra match liksom Rikard Holmström och Jakob Brodin. Rille blev snabbinkallad på grund av målvaktsbrist efter att han lagt skorna på hyllan hösten 2016 och gjorde en trygg och bra insats. Sommarkappelshamnsbon Jakob debuterade för KIK – han är ett augustilån från Örebro och gjorde en säker insats som högerback.

I och med segern befäster Kappelshamn andraplatsen i serien och ser framemot en intressant fortsättning på serien.

Div 6 tisdag 7 augusti Kappelshamns IK-Väskinde AIS B 4-3 (2-1) Rävhagen kl 19.00
Domare Bo Darvelid Publik 25
MV Rikard Holmström – HB Jakob Brodin, HB Morteza Karemi, MB Khodadad Rahimi, MB Hussein Khavari, VB Morteza Karemi – HMF Ali Haidari, MMF Abdullah Osman ©, MMF Noor Omar, VMF Jean De Dieu Mugisha – HF Alima Ayman, VF Zaid Tahiri – Avb Mehdi Hassanzadeh, Sahky Abbasi, Manhal Al Mohamad, Hamse Omar, Abdul Al Mohamad
Målen 1-0 Noor 11; 2-1 Mehdi 30; 2-1 35; 2-2 53; 3-2 Noor 61 (Alima); 4-2 Noor (Khodadad) 76; 4-3 86
Byten: Ala avbytta utom RH o KR