Oväntat bra Dalhem vann med uddamålet

Ett förnyat Dalhem vann rättvist med matchen enda mål denna regntunga tisdagkväll på konstgräset. Första halvlek var spelmässigt jämn men KIK råkade redan efter åtta minuter ut för ett stort avbräck, då lagkaptenen och mittfältskämpen Abdullah Osman fick skjutsas till lasarettet efter en allvarligare stortå-skada. Under den första halvleken var spelet helt jämnt, våra unga snabba spelare vann många bolldueller mot de äldre motståndarna. Det skapades inte många målchanser åt något håll – KIK kom inte fram till särskilt bra lägen och Dalhem sköt pressat i tid och otid högt över mål och när skotten några gånger träffade mål var hemmalagets burväktare Mattias Andersson i vägen.

Efter halvtidsvilan har Dalhems mer rutinerade spelare läst av Kappelshamn och kan utnyttja de hemmaspelarnas svagheter, men effektiviteten framför mål var inte hög. Detta i kombination med bra målvaktsspel gör att de blåvita motståndarna bara lyckas göra ett mål på flera giftiga chanser. Tio minuter från slutet har annars KIK: skyttekung Noor Omar ett jätteläge att kvittera – men helt ren med målvakten skjuter han över. I övrigt saboteras KIK:s offensiva spel av många offside-situationer.

Förra årets överlägsna serievinnare i Gotlandsfyran Dalhem avstod sent sin plats div 3 och blev därför tvångsnedflyttade till div 6. Halva spelartruppen lämnade då föreningen och den andra halvan la skorna på hyllan. Istället satsade denna anrika fotbollsklubb på ett gäng 16-17-åringar för en nystart. Nu har det inte gått särskilt bra för laget och efter sommaruppehållet har en del ungdomar tröttnat och det har blivit storstryk i ett par matcher, Då valde Dalhem-ledningen att ta med nio nya spelare från fjolårets A-lag med bland andra skyttekungen Peter Öhman. Så dagens motståndare var det klart bästa laget KIK mött i år.
Sammantaget är denna uddamålsförlust rättvis och flera KIK-spelare som Jakob Brodin, Hussein Khavari, Noor Omar och Murtaza Hassani svarar för riktig bra insatser. Bäst på plan i vanlig ordning är Khodadad Rahimi. Mattias i målet är också värd en stor eloge. Denne veteran gjorde sin första match för året och tog allt man kan begära. Dalhems enda mål efter en tilltrasslad situation med många spelare i målgården får anses otagbart.

Nu får killarna väl behövlig matchvila i en och en halv vecka innan nästa match borta i Klintehamn.

Div 6 tisdag 14 augusti Dalhems IF (h) 0-1 (0-0) Rävhagen kl 19.00
Domare Roine Söderlind Publik 25

MV Mattias Andersson – HB Jakob Brodin, MB Khodadad Rahimi, MB Hussein Khavari, VB Morteza Karemi – HMF Mehdi Hassanzadeh, MMF Abdullah Osman ©, MMF Noor Omar, VMF Jean De Dieu Mugisha – HF Murtaza Hassani, VF Zaid Tahiri – Avb Sahky Abbasi, Hamse Omar, Manhal Al Mohamad, Abdul Al Mohamad, Jamal Mamand
Målen 0-1 68
Byten 8 SA in AO ut; 25 HO in JDDM ut; 33 AAM in SA ut; 46 JDDM JM MAM in ZT MuH MK ut; 61 ZT MuH in MeH MAM ut; 68 MK in JM ut; 78 MeH SA in AAM ut; 87 MAM in MuH ut