1-1 i säsongavlutningen

Den från hemmaplan i Kappelshamn till bortaplan i Klintehamn flyttade lördagsmatchen hade en härlig inramning med mycket publik tack vare Klinte marknad. Inspirerade att det tog KIK över spelat under första halvlek och tog ledningen rättvist, men fick släppa en kvittering på en frispark som visade sig blir slutresultat eftersom den andra halvleken blev mållös.

Kappelshamn har till matchen formerat sitt kanske bästa lag för året så när som på skadade centrala mittfältaren Abdullah Osman men möter ett formstarkt Klinte med två raka segrar i ryggen. De grönsvarta gör annars en fin matchinledning i medvinden, men skapar lite för få riktigt vassa chanser. Efter en tilltrasslad situation i motståndarnas målområde jobbar Ali Ayman fram bollen som via Arif Naseris rygg tar vägen in i mål efter en knapp halvtimmes spel. Tyvärr går det bara nio minuter till Klintehamns kvittering som kommer på en mycket tveksam dömd frispark.

Under andra halvlekens spel i motvind fortsätter KIK att äga mest boll fram till mitten av halvleken då Klinte tar över. Då gör oldtimern Rikard Holmström i målet flera giftiga ingripanden och till slut verkar luften gå ur Klintehamn. Under matchens sista tio minuter är det nästan spel på ett mål, men nu är det Klinte-målvakten som gör flera fina räddningar och matchen slutar 1-1.
Det finns många i KIK som är värda beröm förutom Rille i målet. Lagkapten Khodadad Rahimi är som oftast bäst på plan, men även hans mittbackskollega Hussein Khavari är riktigt bra och resolut i sitt spel. Noor Omar dominerar igen på det centrala mittfältet och hans kollega Jean Di Dieu Mugisha är som alltid kreativ, även om han inte är alltför bekväm i sin för dagen nya roll som central mittfältare. Abdul Al Mohammad gör ett mycket piggt inhopp under de 45 minuter han spelar i andra halvlek.
Sista omgången i serien står Kappelshamn över och det är alltså färdigspelat för vårt lag utomhus i år. Efter en del protester kommer tabellen att räknas om i nästa vecka – så slutställningen i serien är helt öppen för samtliga lag.

Div 6 lördag 22 september Klintehamns IK-Kappelshamns IK 1-3 (0-2) Klintevallen kl 14.00
Domare Nils-Eric Folebo Lundberg Publik 86
MV Rikard Holmström, HB Jamal Mamand, MB Khodadad Rahimi ©, MB Hussein Khavari, VB Morteza Karemi – HMF Hamze Omar, MMF Jean De Dieu Mugisha, MMF Noor Omar, VMF Arif Naseri – HF Zaid Tahiri, VF Ali Ayman – Avb Abdulbasit Ramzi, Sahky Abbasi, Abdul Al Mohamad, Jawid Nasiri
Målen 1-0 Arif (Ali) 27; 1-1 (frispark) 36
Byten 46 AR SA AAM in; HO AN AA ut; 69 JN in AR ut; 74 HO in JM ut

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.