Ingen revansch mot BoIS

Ett taggat men lite övertänt Kappelshamn mötte Visby BoIS i årets sista hemmamatch på Snäckersvallen. Stadslaget tog ledningen med 1-0 efter en halvtimmes spel, men två snygga frisparksmål gav KIK en halvtidsledning. Den försvann dock inom loppet av sju minuter i mitten andra halvlek och matchen slutade 3-5.

De båda frisparksmålen orsakas av att Jean De Dieu ”Mogge” Mogisha – bäst i hemmalaget denna eftermiddag – fälls. Äntligen lyckas de båda frisparkläggarna Noor Omar och Zaid Tahiri hålla bollen under ribban och de blir två läckra mål. Halvtidsledningen är väl inte helt rättvis med tanke på spelet och chanserna – BoIS bränner ett par frilägen och skjuter i ribban.
Under den andra halvleken äger Kappelshamn mera boll och skapar en hel del chanser utan att få in bollen. Istället orsakar försvarmisstag tre bortamål i tät följd. Ett hopp tänts när Manhal Al Mohamad fint nickar in en bra slagen hörna av Noor, men tio minuter före slutet slarvas det igen och BoIS kan fastställa slutresultatet till 3-5.
Förutom nämnda Mogge och Noor är Hamse Omar värd en eloge för en bra insats som ytterback och yttermittfältare. Kul också att Abdullah Osman är tillbaka efter sin tåskada förra månaden.
Trist – men det är bara att bita i det sura äpplet och försöka vinna seriens tre återstående matcher för att landa på övre halvan i tabellen.

Div 6 lördag 25 augusti Kappelshamns IK-Visby BoIS B 3-5 (2-1) Snäckersvallen kl 11.00
Domare Anders Nyström Publik 9
MV Abbas Dahir – HB Manhal Al Mohamad, MB Hussein Khavari, MB Jamal Mamand, VB Morteza Karemi – HMF Sahky Abbasi, MMF Noor Omar ©, MMF Abdullah Osman, VMF Jean De Dieu Mugisha– HF Abdul Al Mohamad, VF Zaid Tahiri – Avb Hamse Omar, Mohamad Abdulkadir
Målen 0-1 29; 1-1 Noor (frispark, Jean) 32; 2-1 Zaid (frispark, Jean) 38; 2-2 65; 2-3 67; 2-4 (straff) 72; 3-4 Manhal (hörna, Noor) 74; 3-5 80
Byten 29 HO in MAM ut; 32 MAM in SA ut; 40 SA in JDDM ut; 46 JDDM in SA ut; 58 SA in MAM ut; 70 SA in JM ut; 79 MAK ut; 85 MAM MAK JM in ZT MK ut