Sämsta matchen i år

Tyvärr blev det en riktig stortorsk i lördagens bortamatch mot Väskinde, 0-7 – efter en skral insats. Den berodde till stor del på sena återbud som gjorde att laget fick stuvas om rejält och det gick ut över samspelet som lyste med sin frånvaro.

Annars är första halvleken målmässigt rätt jämn. Väskinde får bara in en boll bakom den frenetiskt kämpande Hussein Khavari i målet. Denne normalt sett duktige back offrar sig som en nödlösning i målet. Vais ledningsmål efter en timme kommer olägligt efter det att KIK-spelarna tappar koncentration efter en situation där bollen ser ut att ha var utanför linjen på långsidan. Högljudda protester från uteblivet bortainkast fångar domarens uppmärksamhet, så själva målet föregås av att bollen sparkas ur händerna på Hussein. Något som domaren förståeligt nog missar när han har ögonen på gestikulerande kappelshamnare.

Redan några minuter in på den andra halvleken kommer Väskindes andra mål och sedan tappas markeringen bakåt i iver att vända målprotokollet. Det straffar sig givetvis mot de rutinerade serieledande motståndarna och mål efter mål ramlar in. Det sjunde målet görs i 83:e minuten.

Trots den totalt sett skrala insatsen ska högerbacken Manhal Al Mohamad berömmas för sin bästa insats hittills i KIK-tröjan. Mittfältaren Jean De Dieu Mugisha skapar en hel del konstruktivt, men han har ett lite för hett temperament och kan därför tappa koncentrationen på spelet. Nästa match går redan på tisdag på Rävhagen mot pånyttfödda Dalhem som gått väldigt bra de senaste matcherna.

Div 6 lördag 15 september Väskinde AIS B-Kappelshamns IK 7-0 (1-0) Björkome kl 11.00
Domare Roine Söderlind; Publik 10
MV Hussein Khavari, HB Manhal Al Mohamad, MB Masood Secho, MB Morteza Karemi, VB Jamal Mamand – HMF Arif Naseri, MMF Hamse Omar, MMF Abdulbasit Ramzi, VMF Jean De Dieu Mugisha – HF Abdul Al Mohamad, VF Zaid Tahiri © – Avb Murtaza Hassani, Jawid Nasiri, Mohamad Abdulkadir
Målen 0-1 31; 0-2 51; 0-3 56; 0-4 67; 0-5 71; 0-6 81; 0-7 83
Byten 17 JN in AAM ut; 21 MH in AR ut; 28 AAM in JN ut; 46 AR in MH ut; 50 MH in AR ut; 54 JN in AAM ut; 56 AR in MAM ut; 65 MAM in AR ut; 67 AAM in JN ut; MAK in MAM ut; 70 MAM in MS ut; 73 MS in JM ut; JN in MS ut 81 AN in MAK ut; 83 JM in MS ut 86 AR in JN ut