Skön revansch i dubbel bemärkelse

Efter lördagens miserabla insats och stortorsk mötte KIK formstarka Dalhem som vi senast förlorade emot för fem veckor sedan med 0-1 på Rävhagen. När laget nu ställdes emot varandra på samma konstgräsplan blev matchbilden lite överraskande annorlunda och Kappelshamn kunde rättvist vinna med 3-1. De grönsvarta tog därmed dubbel revansch – dels för den senaste storförlusten, dels för den senaste Dalhem-matchen.

Matchinledningen är annars rätt jämn, där Dalhem skapar en del farligheter som antingen räddas av Mattias Andersson i KIK-målet, tas bort av backlinjen eller avslutas på ett dåligt sätt av hemmaspelarna. I mitten av halvleken tar Kappelshamn över allt mer av spelet och följdriktigt gör bortalaget ledningsmålet – ett iskallt välplacerat avslut av Norr Omar fint framspelad av Ali Ayman. Tio minuter därefter har Jean De Dieu Mugisha en härlig uppvisning på högerkanten och spelar snyggt in bollen till Ali som pressar sin markerande försvarare till ett självmål.
Under andra halvlek kontrollerar Kappelshamn matchen och skapar några målchanser som är nära att avslutas med ett tredje mål. En Dalhem-frispark fem minuter före slutet strax utanför straffområdeslinjen går dock i mål fem minuter före full tid och då blir det match igen. De blåvita hemmaspelarna forcerar hårt för en kvittering, men öppnar sig samtidigt bakåt. En vaken Mattias Andersson slår en perfekt lång utspark mot pigge Ali Ayman på topp och han lyckas springa förbi motståndarna och lura målvakten för att därefter rulla in matchens sista mål i matchen sista minut.
En stor bidragande orsak till Kappelshamns goda spel denna kväll var att de två nyckelspelarna Khodadad Rahimi och Noor Omar åter var med. Lagkaptenen Khodadad var som vanligt nästa felfri i sin mittbacksroll och lyfte hela övriga backlinjen – Morteza Karemi, Hussein Khavari och Jamal Mamand – till en mycket bra insats. Noor var som alltid en bollvinnare på det centrala mittfältet och lyfte sin kollega Abdullah till sin bästa match efter skadan för en månad sedan. Kul också att se att yttermittfältaren Arif Nasari börjar närma sig fjolårsformen efter vårens speluppehåll liksom Abdul Al Mohammads pigga anfallsspring. Sist men inte minst är trollgubbarna Jean ”Moggie” Mugisha och Ali Ayman viktiga genom sin kreativitet. Även om dom under matchen kan hacka på varandra är dom bästa vänner i omklädningsrummet efter matchen.

Nu återstår endast en match som går i Klinte på lördag om en vecka. Vinst där och KIK slutar troligen trea i serien – ett enormt lyft sedan förra årets jumboplats.

Div 6 lördag 15 september Dalhems IF-Kappelshamns IK 1-3(0-2) Björkome kl Rävhagen kl 19.00
Domare Bo Darvelid; Publik 47
MV Mattias Andersson, HB Morteza Karemi, MB Khodadad Rahimi ©, MB Hussein Khavari, VB Jamal Mamand – HMF Jean De Dieu Mugisha, MMF Abdullah Osman, MMF Noor Omar, VMF Arif Naseri – HF Ali Ayman, VF Abdul Al Mohamad – Avb Jawid Nasiri, Hamse Omar, Abdulbasit Ramzi, Manhal Al Mohamad
Målen 0-1 Noor (Ali) 25; 0-2 självmål (Jean) 36; 1-2 85 (frispark); 1-3 Ali (Mattias) 90
Byten 24 JN in AAM ut; 26 AR in AN ut; 28 HO in AA ut; 32 MAM in JM ut; 36 AN in AO ut; 43 AAM in HO ut; 46 AO JM in AR MAM ut; 58 HO in JDDM ut; 61 JM in AAM ut; 63 AR in AO ut; 65 JDDM in AN ut; 76 AAM in JN ut; 85 AO in AA ut; 89 AA in AR