Blandade insatser i Futsal-premiären

Klubbens båda lag åkte på premiärförluster under lördagens matcher i Södervärnshallen. Först ut var lag B som torskade med hela 0-5 mot Klintehamn – efter en jämn första halvlek. Därefter fick lag A 3-6 i baken mot FC Gutes vältränade unga talanger – men den matchen var överraskande länge jämn, såväl spel- som målmässigt.
Tyvärr medförde flera sena återbud att Kappelshamns båda lag fick en alltför liten avbytarbänk och det straffade sig under matcherna.
KIK B börjar helt ok mot Klinte A, även om slarv i markeringsspelet ger motståndarna en halvtidsledning med ett mål. När sedan Klinte på en ny markeringsmiss gör 2-0 ramlar killarnas spel ihop – orken tryter helt enkelt.
KIK A svarar för en mycket bra insats så länge orken finns. Tufft motstånd, ändå tar vi tidigt ledningen efter det att Alima Ayman elegant lurat Gute-försvaret genom att klacka in en bra passning från Hussam Osman. Spelet är jämt men stadslaget utnyttjar snabba omställningar och kan gå göra tre mål innan Abdul Salam Al Mohammad reducerar snyggt strax före halvtidspausen. Två minuter in på andra halvlek skjuter Alima in en KIK-kvittering och det är väldigt spännande. Tyvärr gör sedan Gute tre mål till på ett väldigt tröttkört grönsvart gäng.
I lag B gör årets utespelare Khodadad Rahimi en godkänd insats i sin målvaktsdebut. Jawid Nasiri och Abdulbasit Ramzi gör en av sina bättre matcher. Annars är väl det som fastnar mest på näthinnan Hussein Khavaris suveräna glidtacklingsräddning när bollen i matchinledningen är på väg in i öppet mål.
I lag A måste givetvis kreative målskytten Ali Ayman berömmas för sitt underhållande och ibland effektiva spel. Men alla i laget får godkänt med extra plus till Abdullah Osman Manhal Al Mohammad.
Att inte ha gott om avbytare är förödande när motståndarna har full avbytarbänk. Till nästa omgång i Futsal-spelet måste Kappelshamn se till att alla kallade spelare kommer eller hör av sig tid så ledarna kan fixa ersättare.
Futsal Div 3 lördag 3 november Klintehamns IK A- Kappelshamns IK B 5-0 (1-0)
Södervärnshallen kl 14.00 Domare Isak Malm Pelle Öström Publik 32
MV Khodadad Rahimi © – Backar Hussein Khavari, Morteza Karemi, Jamal Mamand, Jawid Nasiri – Anfallare Zaid Tahiri, Abdulbasit Ramzi, Arif Naseri
Målen 1-0 11.40; 2-0 22.30; 3-0 26.40; 4-0 29.00; 5-0 32.00
Futsal Div 3 lördag 3 november FC Gute B- Kappelshamns IK A 6-3(3-2)
Södervärnshallen kl 16.00 Domare Isak Malm Jonas Hansson Publik 90
MV Masood Secho © – Backar Hamze Omar, Abdulla Osman, Manhal Al Mohammad – Anfallare Alima Ayman, Abdul Salam Al Mohammad, Hussam Osman
Målen 0-1 Alima (Hussam) 1.40; 1-1 9.00; 2-1 13.40; 3-1 16.20; 3-2 17.50; Abdul Salam (Abdullah) 17.50; 3-3 Alima (Manhal) 22.00; 4-3 24.20; 5-3 29.10; 6-3 33.30

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.