Först förlust sen vinst i Futsal

Tisdagkvällens två matcher i Futsalserien hade helt olika förlopp. När KIK lag B först mötte Dalhem blev en spelmässigt hyfsad jämn första halvlek men en målmässig kollaps i andra – till slut 2-8 i baken. KIK lag A vände däremot ett underläge i halvtid till en seger med 3-1 efter en stundtals strålande insats mot topplaget Väskinde.

Lag B har hittills inte tagit någon Futsal-poäng och det har förstås flera orsaker. En är att laget släpper in alltför billiga mål som under första halvleken som annars spelmässigt är jämn. Halvtidresultatet 4-1 står sig ända till mitten av andra halvlek. I sin iver att snygga till siffrorna glömmer killarna försvarsarbetet, tar för långa byten och dribblar i fel lägen – det gör att slutresultatet blir som det blir. En ljuspunkt är att laget mäktar med två mål genom Zaid Tahiri och Abdulbasit Ramzi.

Lag A tar sin andra seger mot det hittills kanske bästa motståndet och det är imponerande. Den första halvleken kan liknas vid ett ställningskrig där båda lagen inte lyckas skapa mer än en målchans totalt – och den får Vais efter en markeringsmiss och förvaltar den rätt. Redan under inledningen av andra halvlek kvitterar Alima Ayman elegant efter bra förarbete av Jean De Dieu Mugisha. Några minuter senare gör Akbar Rahimi ett bra ryck upp från sin försvarsposition och serverar bollen till Ali Kadim som ensam med motståndarmålvakten kyligt gör 2-1.

Väskinde satsar allt för en kvittering och öppnar sig för kontring, vilket radarparet Alima och Moggie utnyttjar genom en perfekt passning från Alima till en kvickt över halva plan springande Moggie som helt fri fastställer slutresultatet när nio minuter återstår av matchen. Därefter spelar Kappelshamn klokt på säkerhet.

Förutom att hela laget förtjänar beröm måste ändå debuterande målvakten Robin Granqvist ges en extra eloge. En lugn, säker och rutinerad insats mellan stolparna som la grunden för en trygghet i det grönsvarta spelet.

Futsal Div 3 onsdag 5 december Dalhems IF-Kappelshamns IK B 8-2(4-1)
Södervärnshallen kl 18.00 Domare Pelle Öström o Ola Bröms Publik 112
MV Mehdi Haidari – Backar Hussein Khavari, Khodadad Rahimi ©, Sajad Rajab, Morteza Karemi – Anfallare Zaid Tahiri, Abdulbasit Ramzi, Jawid Nasiri, Jamal Mamand
Målen: 1-0 0.30; 1-1 Zaid 7.00; 2-1 straff 8.00; 3-1 14.00; 4-1 19.20; 5-1 29.00; 6-1 29.40; 6-2 Abdulbasit (Khodadad) 32.30; 7-2 33.10; 8-2 36.20

Futsal Div 3 onsdag 5 december Kappelshamns IK A-Väskinde AIS B 3-1(0-1)
Södervärnshallen kl 20.00 Domare Ola Bröms o Isak Malm Publik 55
MV Robin Granqvist – Backar Abdulla Osman, Hamze Omar, Manhal Al Mohammad, Akbar Rahimi – Anfallare Jean De Dieu Mugisha ©, Alami Ayman, Abdul Salam Al Mohammad, Ali Kadim
Mål med mer: 2-minutersutvisning Vais 25; 0-1 14.00 1-1 Alima (Moggie) 25; 2-1 Ali (Akbar) 29.50; 3-1 Moggie (Alima) 30.50

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.