Härlig fotbollsavslutning på 2018

I sitt sjunde försök lyckades Kappelshamn lag B ta sin första poäng i vinterns Futsal-serie efter 3-3 mot Dalhem. Kappelshamn lag A fick sedan en skön revansch på IFK Visby och vann med 2-1 och ligger därmed på en delad andraplats i serien.

Efter bara tre minuter kastar KIK-målvakten Jamal Mamand ut bollen perfekt över hela plan till en fristående Masood Secho som på helvolley ger de grönsvart ledningen. Några minuter senare gör Dalhem ett par mål och en ny förlust kan befaras. Men efter en taktiskt bra time out kvitterar KIK fint på ett skott genom Sajad Rajab, fint framspelad av Mustafa Mohammadi. 2-2 står sig sedan fram till åtta minuter in på den andra halvleken då Sajad slår till igen med ett härligt skott, denna gång kommer en väl avvägd passning från Morteza Karemi. Tyvärr kvitterar Dalhem minst sagt lite turligt när bollen studsar fel och sedan följer en KIK-utvisning som gör att matchens avslutande minuter blir extra tuffa. Men de grönklädda gör en god försvarsinsats och är sedan i slutminuten nära att göra ytterligare ett mål.

Många är duktiga denna lördag eftermiddag i Södervärnshallen – förutom de båda målskyttarna Sajad och Masood förtjänar backarna Morteza Karemi och Alireza Elayasi extra beröm.

Lag A tar sin fjärde seger i serien efter att ha fått en tuff start. Visserligen har de grönsvarta det mesta och bästa spelet, men ett snöpligt självmål i matchens åttonde minut ger killarna ett underläge. Men bara halvannan minut senare skjuter Alima Ayman in en kvittering, efter en assist från Abdulbasit Salam. Strax före halvtidsvilan blir Abdulbasit fasthållen innanför IFK:s straffområde och då tågar KIK-målvakten Robin Granqvist fram och placerar bollen säkert lågt till vänster om motståndarnas duktige målvakt. Under den andra halvleken är matchen rätt jämn med ett litet övertag för KIK som dessutom kostar på sig att bränna en tiometersstraff i matchens slutskede.

Som alltid i lag A är Alima kreativ och viktig för spelet, liksom Robin i målet. Men även Abdullah Osman, och Ali Kadim förtjänar ett extra plus liksom bröderna Al Mohammad, Manhal och Abdul Salam. Därmed får Kappelshamn en skön revansch för förlusten i november med 1-4 mot IFK. Nu återstår bara en match – mot Väskinde. Det lag som vinner den fajten slutar tvåa i serien.

Futsal div 3 lördag 29 december Kappelshamns IK B-Dalhems IF 3-3 (2-2)
Södervärnshallen kl 15.00 Domare Anton Henziger och Roine Söderlind Publik 55
MV Jamal Mamand – Backar Morteza Karemi, Hussein Khavari, Alireza Elayasi, Sajad Rajab, – Anfallare Hasan Husseini, Mustafa Mohammadi, Masood Secho ©
Målen 1-0 Masood (Jamal) 3.00; 1-1 4.35; 1-2 7.22; 2-2 Sajad (Mustafa) 13.30; 3-2 Sajad (Morteza) 28.00; 3-3 35.30; Utvisning Hasan 36.30

Futsal div 3 lördag 29 december Kappelshamns IK A-IFK Visby 2-1 (2-0)
Södervärnshallen kl 17.00 Domare Roine Söderlind och Nils Eric Folebo Lundberg Publik 112
MV Robin Granqvist © – Backar Abdulla Osman, Manhal Al Mohammad, Hussam Osman, Hamze Omar – Anfallare Ali Kadim, Alami Ayman, Abdul Salam Al Mohammad
Målen 0-1 (självmål) 7.30; 1-1 Alima (Abdul Salam) 9.00; 2-1 Robin (straff, Abdul Salam) 19.10

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.