Ny sextett

KIK kom verkligen igen!

Efter brakförlusten i premiären valde Walid Salah att satsa på inte mindre än sex nya lirare till onsdagkvällens Futsalmöte mot duktiga Fardhem Garda. Det visade sig vara ett klokt beslut. Matchen slutade 3-3. Spel- och chansmässigt låg KIK närmast segern.

Efter en riktigt bra inledning från de grönsvarta lyckas FG ta ledningen på en riktigt oväntad, men vacker konstspark som helt ställer Hussein Khavari i KIK-buren. Sedan fortsätter KIK med bra spel, men blir lite för offensiva så motståndarna tillåts kontra i tre mot ett-läge och så är det 2-0 i baken. Snopet!
Efter det kommer kappelshamnsspelet av sig lite – vi börjar förlora närkamper vi tidigare vunnit. Men när Noor Oman snyggt stjäl bollen mitt på plan och sedan dribblar sig förbi FG-spelare för att avsluta med mål – ja, efter det får våra killar ny energi.
Fardhems storspelande målvakt i kombination med ett flertal KIK-skott i eller strax intill målramen gör att det ännu står 1-2 efter åtta minuter in på andra halvlek. Då svarar nye 19-åringen Hamse Jamac för ett strålande tekniskt förarbete vid en spelvändning och när den enda kvarvarande motståndarbacken går på honom, passar han perfekt till en fristående Noor som gör sitt andra mål mellan benen på FG-målvakten. tre minuter senare är det Noor som står för en bra passning. Nu är det en annan nykomling i laget – 18-årige Hakeem Gahnström – som avslutar med ett distinkt skott. Sedan har båda lagen flera chanser, men tyvärr sätter FG en kvittering på ett långskott tre minuter före fulltid. Men slutresultatet 3-3 är ett klart fall framåt jämfört med premiärmatchen för två veckor sedan.
Denna gång måste samtliga spelare nämnas för goda insatser. Hussein spelade sin första match som målvakt med bravur.

Hussein in action

Mahmod Hijab – nyligen utsedd till biträdande tränare – skötte sin högerbacksposition på ett lugnt och bra sätt. Den andre högerbacken, nye 19-årige Yasin Shirdon, har en bra speluppfattning och snabbhet. På den andra kanten visar debutanten Mahad Ali prov på kraft och god teknik och Saiq Mohammadi gör en utmärkt insats i sin andra KIK-match.
I anfallet hittar vi matchens två bästa spelare – dels den tekniske och snabbe Noor och den snabbe spelfördelaren och lagkaptenen Hamse. Hakeem är väldigt bra på att vinna närkamper och störa motståndarförsvaret. Sist men inte minst så gjorde Noors storebror Khalid sin kanske bästa inomhusmatch någonsin i den grönsvarta tröjan.
Futsal div 3 onsdag 13 november Fardhem Garda BK-Kappelshamns IK 3-3 (2-1)
Södervärnshallen kl 19.00
Publik 94 Domare Pelle Öström, Roine Söderlind o Olle Bröms
MV Hussein Khavari – Backar Mahmoud Hijab, Mahad Ali, Yasin Shirdon, Sadiq Mohammadi – Anfallare Khalid Omar, Hamse Jamac ©, Noor Omar, Hakeem Gahnström Målen 1-0 5.20; 2-0 9.00; 2-1 Noor 11.30; 2-2 Noor (Hamse) 31.20; 2-3 Hakeem (Noor) 31.00; 3-3 37.00

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.