Meriterande uddamålsseger!

Uppladdningen till lördageftermiddagens match mot Väskinde AIS var inte den bästa, då vi på grund av återbud bara hade två avbytare och VAIS sex stycken. Men det gick bra ändå – tacka vare duktiga talangfulla spelare. Visserligen låg KIK först under med 0-2, men vände och vann till slut med 4-3 och avancerade till en tredjeplats div 3.

Inledningen av matchen präglas av mycket boll hos motståndarna och inte helt oförtjänt tar Vais ledningen efter tio minuter. Mindre än en minut senare får väskindelaget ett mål till godkänt, fast hela bollen inte är över hela mållinjen när mål-Hussein plockar upp den. Men det målet gör att våra killar tänder till och knappt två minuter efter det stod det 2-2 – först genom ett bra avslut av Hakeem Gahnström och sen är det ett distinkt skott från Mahad Ali. Båda gångerna svarande den bollvinnande teknikern Hamse Jamac för passningarna.

Hamse ligger också bakom KIK:s ledningsmål tio sekunder in på andra halvlek och på nytt avslutar Hakeem lugnt och behärskat. Lite oskärpa i jobbet hem medför en VAIS-kvittering mitten av halvleken, men minuten därefter stjäl Hakeem bollen av motståndarförsvarare och sätter säkert sitt tredje mål för dagen. Vais satsar hårt framåt i matchens slutskede för att kvittera, men Hussein Khavari är säkerheten själv i målet och det blir KIK-vinst.

Återigen är de tappra killarna värda beröm. Nämnde Hussein gör alltså en stormatch som målvakt. Khalid Omar gör på nytt en bra match, nu som back. Mahad är suverän med sina tuffa brytningar och bra skott. Comebackande Alireza Elaysi svarar också för en gedigen insats. Framåt så skapar Hamse enormt mycket med sin kreativitet och Hakeem imponerar med dribblingar och kyliga avslutningar. Slutligen en eloge till Murre Hasani – återkommen efter ett par år i Stockholm. Han var inte kry, men kämpade gott ändå – så pass att han var tvungen att kräkas lite efter en halvtimme.

Flera saker i övrigt bidrog också till segern. KIK tog strategiska viktiga timeouts i båda halvlekarna, dels för taktiksnack, dels för att vila spelarna. Dessutom tog VAIS en time out fyra minuter för full tid, när våra killar gick på knäna av trötthet. Den pausen var värdefull.

Futsal div 3 lördag 16 november Väskinde AIS-Kappelshamns IK 3-4 (2-2)
Södervärnshallen kl 13.30 Publik 98 Domare Teddy Larsson, Gustav Hansson o Olle Bröms
MV Hussein Khavari – Backar Mahad Ali, Khalid Omar, Murteza Hassani – Anfallare Hamse Jamac ©, Hakeem Gahnström, Alireza Elaysi
Målen 1-0 10.40; 2-0 11.30; 2-1 Hakeem (Hamse) 12.20; 2-2 Hakeem (Hamse) 13.10; 2-3 Mahad (Hamse) 20.10; 3-3 28.30; 3-4 Hakeem 29.40; 10-metersstraff för VAIS-foul bortdömt mål 31.40 : 3-4 Hakeem 29.40

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.