Bara oavgjort efter svag avslutning

Lördagens match i Sävehällen mot Fardhem Garda såg länge ut att sluta med en klar KIK-seger efter ledning med 4-1 tre minuter in på andra halvlek. Men kappelshamnsspelarna tog ut segern i förskott och slutade prestera på topp, för det gjorde dom verkligen under en dryg halvlek. Sju minuter före slutet reducerade FG till 4-2 och sedan kom även 4-3 och 4-4 med jämna mellanrum. Kanske inte helt rättvist, men en Futsalmatch varar i 40 minuter och då räcker det inte att vara skärpt under bara en halvtimme.

Den första halvleken präglas av ett mycket bra kappelshamnsspel, där KIK-debutanten Islam Elsawi skjuter ledningsmålet redan i sitt första byte. Strax före halvtid kvitterar visserligen motståndarna, men KIK tar ledningen strax igen genom ett härligt skott från skyttekungen Hakeem Gahnström.
3-1 till KIK kommer efter några sekunders spel i andra halvlek. Teknikern Hamse Jamac svarar för matchens läckerhet när han stjäl bollen från motståndarbackarna och snurrar upp tre FG-lirare innan han sätter bollen i nättaket. Strax därefter gör Mahmoud Hijab 4-1 och matchen känns vunnen. Men en straffmiss från Kappelshamn och ett nonchalant försvarsspel bidrar till att skapa hopp hos Fardhem som gör tre mål under matchens sista sju, åtta minuter.

Besvikna kappelshamnskillar ska ändå ta med sig en bra matchinsats till tre fjärdedelar. Kul att se en riktig duktig debutant i KIK-målet, nyförvärvet Ali Brij. Orädd, placeringssäker och reaktionssnabb. Hamse gjorde inte bara ett drömmål Utan var kreativ under större delen av matchen. Hakeem är inte bara en säker avslutare. Han är oerhört viktig för laget genom sin förmåga att hålla bollen länge på motståndarnas planhalva.

Futsal div 3 lördag 14 december Kappelshamns IK-Fardhem Garda BK 4-4 (2-1)
Sävehallen kl 14.30 Publik 63 Domare Markus Björkander, Leif Pettersson och Gustav Hansson
MV Ali Brij – Backar Mahmoud Hijab ©, Khalid Omar, Sadiq Mohammadi, Hussein Khavari, Alireza Elaysi – Anfallare Hamse Jamac, Hakeem Gahnström, Jean De Dieu Mugisha, Jawid Nasiri, Islam Elsawi
Målen 1-0 Islam (Mahmoud) 13.00; 1-1 16.50; 2-1 Hakeem (Khalid) 18.20; 3-1 Hamse 20.20; 4-1 Mahmoud (Hakeem) 22.10: 30; 4-2 27.20; 4-3 34.00: 4-4 38.30

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.