Platt fall!

Efter Futsal-premiärens storförlust har KIK överraskat positivt och tagit sig upp till tredjeplatsen i serien bara en pinne efter ledarduon. Men den 7 december kom en negativ reaktion och det blev ett nytt stort nederlag mot duktiga IFK Visby. 2-12 fick vi stryk med.

Matchen inleds med ett tryck mot Kappelshamns planhalva där IFK med ett snabbt passningsspel inte lät de grönsvarta ta tag i spelet och efter några minuter började målen trilla in bakom den tappert kämpande, men alltför övergivne KIK-målvakten Hussein Khavari. Innan domarna blåste för halvtid stod det 8-0 till hemmalaget.

Efter pausen lyfte KIK-spelarna spelet något och kunde skapa lite spel på motståndarna planhalva. Men deras snabba spelvändningar gjorde att det ändå blev några mål till i baken, även om Kappelshamn gjorde två riktigt fina tröstmål. Först var det Hakeem Gahnström som serverade Noor Omar en perfekt målpassning och sedan satte han själv ett mål fint framspelad av Hamse Jamac.

Det ur KIK:s synvinkel katastrofala slutresultatet hade tre huvudorsaker. Först och främst spelade IFK Visby en riktigt bra inomhusfotboll. Sedan svarade kappelshamnarna för en dålig insats – alla utespelare kan bättre. Det har dom visat tidigare. Sedan förstärktes klasskillnaden av den större planytan i ICA Maxi Arena – stor skillnad mot de tidigare matcherna som gått i Södervärnshallen.

En spelare ska ändå ges godkänt i matchen och det är Hussein målet. Han lämnades många gånger helt ensam med IFK-spelare och svarade för många bra räddningar, men var chanslös på merparten av målen. På bilden syns laget på uppvärmningen före matchen.

Futsal div 3 lördag 7 december IFK Visby 2-Kappelshamns IK 12-2 (7-0)
kl 12.30 Publik 63 Domare Leif Pettersson och Teddy Larsson
MV Hussein Khavari – Backar Mahad Ali, Sadiq Mohammadi, Jean De Dieu Mugisha, Jamal Mamand, Mahmoud Hijab © – Anfallare Hamse Jamac, Noor Omar, Khalid Omar, Hakeem Gahnström
Målen 1-0 3.40; 2-0 6.50; 3-0 9.40; 4-0 10.20; 5-0 11.40; 6-0 16.40; 7-0 18.10; 8-0 22.00; 8-1 Noor (Hakeem) 23.00; 9-1 29.50; 10-1 31.10; 11-1 33.20; 11-2 Hakeem (Hamse) 38.10; 12-2 39.10

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.