Fem mål men ingen poäng!

I lördagens Futsal-match mot topplaget Gute svarade KIK för en riktigt bra match och gjorde fem vackra mål. Men tyvärr ger fyra, fem försvarsbjudningar alltför många mål i baken och matchen slutade 5-7 sett med kappelshamnsögon. Spelmässigt var dock detta en av lagets bästa matcher, men det räckte alltså inte riktigt till denna dag i Södernshallen.

Redan efter halvannan minut gör Jean De Dieu Mugisha 1-0 för Kappelshamn i nättaket efter ett par härliga finter på en bra framspelning från Noor Omar. Efter det landade de grönsvarta för långt ner på egen planhalva och i kombination med slarvigt försvarsarbete tilläts Gute göra fem mål, innan Hamse snyggt sätter tvåan i nättaket efter ett perfekt pass från Mahmoud Hijab.

Efter ett bra halvtidssnack bestämmer laget sig för att spela mer offensivt och det lyckas såtillvida att KIK gör tre fina mål under andra halvlek – först en frispark från Moggie, ett mål till av samma kille och så ytterligare ett efter ett mönsteranfall med Moggie och Hamse Jamac där den sistnämnde står för avslutningen. Tyvärr släpper vi in två mål däremellan på ett par individuella misstag i försvarsarbetet.

Sammantaget bjuder Kappelshamn dagens revanschsugna toppade Gute-lag på en tuff kamp. Men mot så pass vältränade motståndare har man inte råd med alltför många individuella misstag.

Många i laget ska berömmas för bra insatser. Först och främst den tekniske duon Moggie och Hamse som ju också svarade för samtliga fem mål. Kul också att stortalangen Noor Omar verkar vara i uppåtgående form. Även Mahmoud ska ges en eloge för en lugn och stabil försvarsinsats. Beröm också till Jamal Mamand. Han fick med kort varsel hoppa in i målet och svarade framförallt under andra halvlek för flera giftiga räddningar.

Nu återstår endast en match seriespelet – nu på lördag mot Klintehamn. Vinst där och det är stor sannolikhet att vi kommer trea i serien. Vem hade trott det efter premiärens inledande förlust 1-16?

Futsal div 3 lördag 11 januari FC Gute-Kappelshamns IK 7-5 (5-2)
Södervärnshallen 11.30 Publik 74
Domare Markus Björkander, Leif Pettersson och Emrik Johansson
MV Jamal Mamand – Backar Mahmoud Hijab ©, Hamse Jamac, Khalid Omar, Sadiq Mohammadi, Noor Omar, Alireza Elaysi – Anfallare Jean De Dieu Mugisha, Hakeem Gahnström,
Målen 0-1 Moggie (Noor) 1.30; 1-1 3.35; 2-1 12.55; 3-1 straff 14.40; 4-1 16.00; 5-1 16.40; 5-2 Hamse (Mahmoud) 17.30; 5-3 Moggie (frispark, Moggie) 23.30; 6-3 27.50; 6-4 Moggie (Khalid) 29.50; 7-4 36.20; 7-5 Hamse (Moggie) 37.30

0 kommentarer

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.