Fotbollslaget tillbaka

Ett glädjande besked kom igår. Vid ett fotbollsmöte i Visby kom till slut tio stycken som var intresserade av att vara med i vinterns Futsal-serie. En väldigt bra uppslutning – särskilt med tanke på att några jobbade och några satt kvar på skolbänken. När vi tog time-out i våras med seriespelet utomhus, trodde nog många att det var spiken i kistan för fotbollen i KIK. När den tilltänkte nygamle coachen Walid Salah och klubb-ordföranden Berra Sandström kontaktade tidigare spelare blev det överraskande många positiva svar, trots att flera ur den gamla spelartruppen flyttat från Gotland eller börjat spela i andra lag på ön. Cirka femton killar är för tillfället klara för spel, men truppen lär bli större när träningarna kommit igång i september.
Ett lag är nu anmält till inomhusspelet framöver.

Inget fotbollslag i år!

Inget fotbollslag i år!Tyvärr har klubben tvingas ta ett tungt beslut, nämligen att dra ur fotbollslaget från årets seriespel. Orsaken är att vi så sent som under mars månad fick negativa oväntade besked om att tränaren Masood Secho måste sluta på grund av familjeskäl och tidsbrist. I samband med detta försvann även flera spelare till andra klubbar förutom att några har flyttat och några har lagt. Den ursprungliga spelar truppen på 30 personer halverades och då gick luften ur resten av gänget. Ett försök med en tillfällig lösning där lojale Jamal Mamand med hjälp av andra spelare skulle hålla i träningarna tillsvidare sprack då intresset att fortsätta blev för svagt.
Klubben hoppas givetvis att vi åter ska kunna få ihop lag till kommande år, men det blir säkert tufft med tanke på återväxten och intresset hos den yngre generationen. Flera fotbollslag på ön har problem idag med att få ihop en tillräckligt stor trupp. Snäckersvallen kommer givetvis även i sommar att vara tillgänglig för Bollkul och även andra matcher från lag som vill hyra in sig på vår fina havsnära arena.

Stående fr v: Robin, Zaid Jamal, Alami, Hussein och Abdullah. Knästående Mustafa, Ali, Abdul Salam, o Abdulbasit Längst fram Masood

Godkänt – men KIK hade inte rätt flyt

Inför årets upplaga av GA Cup sprudlade laget av optimism även om några viktiga KIK-lirare föredrog att spela i exempelvis andra nykomponerade lag som Visby Idrott Integration Hälsa. Nu grusades förhoppningarna om finalspel i tredje matchen. Men det var i alla fall inga sura miner som lagbilden med en liggande tränare visar.

Inledningsmötet mot etablerade div 5-laget Visby BoIS är en tät, jämn tillställning. Tyvärr bränner de grönsvarta tre heta frilägen och den gamle kappelshamnnsspelaren David Söderberg gör matchens enda mål på ett halvstaskigt skott långt utifrån som ändrar riktning på en spelare.

I nästa möte mot Klintehamn grinar oturen verkligen i ögat på de våra. En nick i ribban av giftige Ali Kadim på en suverän passning från Zaid Tahiri och en träff i stolpen av samme Ali visar att millimetrarna inte är på KIK:s sida. Matchen slutar 1-1 sedan Klinte på sin enda riktiga målchans gör 1-0 på ett perfekt väl avvägt skott och Abdulsal Al Mohamad kvitterar strax därefter när han snyggt slår in en bra slagen hörna av Zaid Tahiri.

Mot Dalhem leder Kappelshamn rättvist med 2-0 efter halva matchen. Dalhem reducerar lite turligt, men sen drar KIK på sig tre obegripliga och lite onödiga frisparkar som leder till tre straffar – och motståndarna lyckas oförtjänt sätta alla tre. Så det blir förlust med 2-4 och chansen till avancemang och finalspel är borta.

Därmed är laget utan chans till semifinal. I den avslutande matchen vid midnatt mot nämnda Visby IIH låter coachen Masood Secho ett par av de bästa lirarna vila och det blir inte oväntat stryk med 1-3.

I cupspel måste man ha lite flyt och tur för att gå långt. Det hade inte Kappelshamn detta år. Spelmässigt gör dock laget en bra insats – ingen spelare gör en dålig insats och bäst var nog bolltrollaren Alami Ayman. Hans dribblingskonst är härlig att titta på, men han skulle vara mer effektiv om han varierade dribblingarna med passningar ibland. Ali ska också hyllas extra – hade en av hans två träffar i målställningen gått in hade nog Kappelshamn gått minst till semifinal.

En sak till lärde vi oss – det är lagom med fyra avbytare. I inledningsmatchen satt sex killar på bänken och det gjorde att bytena blev lite röriga.

GA Cup 2018 Gruppspel Herrar B Fredag 25 januari Wisborgshallen kl 18.40-24.00
Visby BoIS-Kappelshamns IK 1-0
Kappelshamns IK-Klintehamns IK 1-1 Målskytt Abdul
Dalhems IF-Kappelshamns IK 4-2 Målskyttar Mustafa och Ali
Kappelshamns IK-Visby IIH 1-3 Målskytt Abdul Salam
Kappelshamns lag:
MV Robin Granqvist (spelade ej i match 4) – Backar Abdullah Osman (spelade ej i match 4), Abdul Salam Al Mohamad, Hussein Khavari, Abdulbasit Ramzi (spelade ej i match 3) och Jamal Mamand (spelade ej i match 2) Anfallare Alami Ayman, Ali Kadim, Zaid Tahiri Manhal Al Mohamad (spelade ej i match 3), och Mustafa Mohammadi (spelade ej i match 2).