Rekordmånga samlades för årets luciaframträdande

Lördagen den 12 december 2009 ägde KIK:s traditionella luciatablå rum i Folkets Hus. Inte någon gång under de tidigare de 36 tidigare luciasamlingarna har det kommit så många för att se lucia som i år. Vi räknade in över 110 Folkets Hus-besökare förutom de arton ungdomarna i luciatåget och funktionärerna.

Ganska snart såldes lotterierna slut – många vann, men det var nog de som vann förstavinsterna – fruktkorg, ostbricka och presentkort på byns egen krog Dinern – som var allra gladast.

Först vandrade lill-lucian Natalie Techel in på scenen med några småtärnor och en liten pepparkaksgubbe och en liten tomte i släptåg. Sedan var det dags för sju lite äldre tärnor och ett par större pepparkaksgubbar att bereda väg för årets lucia – 13-åriga Emelie Gardell från Häftings. Publiken fick njuta dikter och såväl traditionella som lite modernare luciasånger, innan Emelie fick sitt luciasmycke, ett halsband av ordföranden. Sedan avslutande ungdomarna med ytterligare några sånger, innan det var dags för fika.

Tack alla medverkande och funktionärer för ett välordnat och populärt arrangemang. Ett speciell tack går till Camilla Stuxberg, som med hjälp av dottern Rebecca fått pyssla ihop träningstillfällen med barnen – inte lätt att hitta tider, då så många som möjligt kunnat närvara.