Två bra spelare

Ett fall framåt – men nära skjuter ingen hare

I KIK:s andra dubbelmatch i Futsal-serien lyfte sig laget en del sedan förra lördagen, men inte tillräckligt. Fem nya spelare sedan premiärsammandragningen hade dragit på sig den grönsvarta tröjan och visst blev det en uppryckning – tyvärr blandades dock bra prestationer med ödesdigra individuella misstag som gav mål i baken. Åtminstone fyra av de totalt sju baklängesmålen borde vi undvikit och ett till var en skänk från domaren. Denna gång blev det glädjande nog ändå fyra ml framåt i de två matcherna och det är godkänt. Visst kunde Kappelshamn ha skyfflat in lika många mål till, men kunde motståndarna också i ärlighetens namn ha gjort.

I den inledande matchen mot Hansa/Hoburg kommer laget starkt tillbaka efter en inledande kalldusch med 0-1 efter dryga minuten. En pigg Danial Shafai skapar tre riktigt giftiga lägen för en kvittering men avsluten blir inte perfekta. Istället ökar H/H sin ledning strax efter halvtidsvilan, men med kvarten kvar snor Mehdi Hassanzadeh påpassligt bollen från motståndarna och kan enkelt rulla in en kvittering efter tio minuter. Trots tappra försök med bland annat ett väldigt offensivt målvaktsspel lyckas Kappelshamn inte få in bollen utan det blir en uddamålsförlust.
I den påföljande matchen mot Stenkyrka tar KIK snyggt ledningen efter bara två minuter då Emil Lundberg och Danial har ett fint samarbete som slutar med att Danial äntligen hittar rätt med ett avslut. Tyvärr bidrar slarvigt spel till att Stenkyrka kan gå till halvtidsledning med 2-1. Och sedan fortsätter individuella misstag att bädda för ett underläge med 1-4 när det återstår tolvminuter. Sedan ser nyförvärvet Akbar Rahimi till att Danial får två skottlägen inom loppet av en dryg minut och han sätter båda. 3-4, och det är match igen! Tyvärr slutar den grönsvarta forceringen i matchslutet med några konstiga domslut som gör att vi vid två tillfällen snuvas på frispark. Då för först Stenkyrka en tiometersstraff, eftersom vi får vår sjätte frispark emot oss. Den räddar dock suveränen Morteza Azizi. Efter nästa bestulna KIK-frispark i bra kontringsläge går bollen till motståndarna som istället får en frispark som dom lyckas slå i mål och matchen slutar 3-5. Grymt!

Denna lördag kan vi iallafall glädja oss åt flera goda spelinsatser. Först och främst ett strålande målvaktsspel från Azizi inkluderat flera offensiva brytningar. Emil Lundberg och Micke Lundin har en låg felprocent i sitt defensiva försvarsspel och gör bra ruscher framåt. Danial visar att han är en riktig måltjuv – hade visserligen lite oflyt i den första matchen, men hans tre mål var riktigt giftiga. Även Mehdi är en bra anfallare som snappar upp chanser. Akbar får klart godkänt i sin KIK-debut – två assister och god speluppfattning.
Domarinsatsen i den första matchen var riktigt bra – däremot var det många situationer i Stenkyrka-matchen som vi ställer oss frågande inför. Kappelshamns tilldömdes ingen frispark under den andra halvleken – motståndarna sju! Och då spelar KIK knappast en fysisk fotboll. Sedan blundar domare för fuck up-finger mot våra spelare – inte kul!
Nu är det spelledigt fram till 3 december och då väntar tufft motstånd, men spelarna har några veckor på sig att slipa formen.

Futsal Gotland lördag 5 november Kappelshamns IK-IF Hansa/Hoburg (h) 1-2 (0-1) Södervärnshallen kl 9.30
Publik 20 Domare Teddy Larsson o Ola Bröms
MV Morteza Azizi – Backar Morteza Fayazi ©, Emil Lundberg, Akbar Rahimi, Mikael Lundin – Anfallare Mehdi Hassanzadeh, Murtaza Hassani, Danial Shafai, Khalid Omar, Naim Fajzi
Målen 0-1 1.10; 0-2 23.45; 1-2 Mehdi 24.10

Futsal Gotland lördag 5 november Kappelshamns IK-Stenkyrka IF (h) 3-5 (1-2) Södervärnshallen kl 11.30
Publik 25 Domare Ola Bröms o Bo Darvelid
MV Morteza Azizi – Backar Morteza Fayazi ©, Emil Lundberg, Akbar Rahimi, Mikael Lundin – Anfallare Mehdi Hassanzadeh, Murtaza Hassani, Danial Shafai, Khalid Omar, Naim Fajzi
Målen 1-0 Danial (Emil) 2.00; 1-1 10.20; 1-2 12.00; 1-3 24.00; 1-4 28.00; 2-4 Danial (Akbar) 31; 3-4 Danial (Akbar) 32.10; 3-5 19.30